снимка: БулфотоКога ще започне нормалното  обучение  в клас. Все още няма

...
снимка: БулфотоКога ще започне нормалното  обучение  в клас. Все още няма
Коментари Харесай

Учители пишат на премиера: Не искаме да започваме работа на 4 януари

снимка: Булфото

Кога ще стартира нормалното  обучение  в клас. Все още няма отговор:

Педагози от " Учители за безвредно обучение " изпратиха писмо до премиера, парламентарната просветителна комисия, здравния и просветния министър, в което се опълчват изрично на желанието на просветния министър Красимир Вълчев присъственото образование в учебните заведения да бъде възобновено на 4 януари.

Според учителите от Фейсбук групата, това би довело до още по-обширно разпространяване на ковид, а оттова и до продължаващо повишаване на смъртността.

Пред БНР Лилия Стоянова - преподавател по информатика във Варна уточни, че позитивните PCR проби през последната седмица са доста, а непризнатите все още антигенни проби допускат скрита Covid заболеваемост, която статистиката не регистрира:

" Последните седмици има доста повече умряли хора от Covid-19, в сравнение с през 2019 година като цяло. 67 педагози изгубиха борбата с Covid-19. Отварянето на учебните заведения съгласно нас ще докара до увеличение на случаите и липса освен на просветителна система, а и на опазване на здравето, тъй като лекарите към този момент изнемогват ".

На въпрос по кое време следва да бъдат отворени учебните заведения, Стоянова отговори:

" Когато тези индикатори паднат до прилични равнища. В момента обаче това не се случва ".
 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР